Foto: Johan Nilsson/TT Heiko Junge/TT
Foto: Johan Nilsson/TT Heiko Junge/TT

Nattklubb blir massvaccinationscenter

Att nattklubbarna har haft det tufft under pandemin har nog inte undgått någon. Men den stora ytan kan nyttjas till annat. Konsert- och klubbarenan Fållan i Slakthusområdet kan komma att agera vaccincentral.


Allmänheten i Region Stockholm kan komma att vaccinera sig för covid-19 på en nattklubb i Stockholm. Konsert- och klubbhuset Fållan samarbetar nämligen just nu med Doktor24 och bygger en massvaccinationscentral. 

Initativet

Martin Lagerberg, VD på Fållan berättar om hur det hela gick till:

– Vi blev kontaktade av Doktor24 som sökte en lokal för att upprätta ett massvaccinationscenter. För vår del fanns det aldrig någon tvekan, det var ett rungande ja på frågan. Vi ser inte bara att vi kan göra en samhällsinsats - utan vaccineringen ser även ut att vara den enda vägen för oss att inom en rimlig framtid få slå på strålkastarljuset över scenen igen, berättar han. 

Martin Lagerberg, VD Fållan. Foto: Erik Lindvall

Kapacitet

Fållans verksamhet har stått still då de inte kan ha evenemang på grund av pandemin. Arenan har en kapacitet att ta emot 2400 besökare i vanliga fall. Men nu kan de alltså få ta emot besökare igen - men de är inte där för att dansa. 

Tanken är att den ska stå klar och redo som ett vaccinationscentrum när Region Stockholm ger klartecken. Planen är att de ska kunna vaccinera 15 000 personer i veckan, enligt ett pressmeddelande från Doktor24. 

Nuläget

Just nu arbetar Fållan och Doktor24 tillsammans med att  ta fram en behovs- och kravanalys för verksamheten och lokalerna. 

Parallellt river de ner höstens etablering som var avsedd att vara för sittande corona-anpassade konserter som aldrig blev av på grund av den ökande smittspridningen.

När vi frågar honom om han själv har tänkt att ta vaccinet på Fållan så svarar Martin:

– Inte tänkt på det men gissningsvis ja.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.