Intensivvårdsavdelning.
Allt färre vårdas för covid-19 på sjukhusen i Jönköpings län. - Foto: Björn Larsson Rosvall /TT

Glädjande nyheten: Allt färre covidvårdas på sjukhusen i länet

Det var liten lättnad för sjukhusen i Jönköping under måndagen. Inte sedan i början på mars har så få vårdats för covid-19.


I Jönköpings län fanns det under måndagen 56 patienter på sjukhusen som vårdades för covid-19, skriver Jönköpings-posten. Detta i jämförelse med föregående vecka då antalet patienter var över 70, och veckan innan det över 80, enligt statistik från regionen.

Regionen är glada över utvecklingen och hoppas nu på att det är en ihållande trend. I åldersgruppen 70-80 år syns en särskild minskning av coronasmittade personer som behöver vårdas på sjukhus, vilket tyder på en effekt sedan vaccineringen kom igång.

Börjar se ett mål

Även smittspridningen ser ut att gå ner, men smittskyddsläkaren Malin Bengnér varnar för att den fortfarande är på en hög nivå.

– Kanske börjar vi se ett mål, en förbättring är i sikte. Nu gäller det att hålla ut och leva efter råden och rekommendationerna som finns ett litet tag till, säger Bengnér till tidningen.

Nu hoppas smittskyddsläkaren att människor kan se det som en motivation att följa restriktionerna och hålla avstånd, med hoppet att kanske få fira midsommar på ett annat sätt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.