Stockholm

Glädjande nyheten: Allt färre covidvårdas på sjukhusen i länet

Intensivvårdsavdelning.
Allt färre vårdas för covid-19 på sjukhusen i Jönköpings län. Foto: Björn Larsson Rosvall /TT

Det var liten lättnad för sjukhusen i Jönköping under måndagen. Inte sedan i början på mars har så få vårdats för covid-19.


Läs mer

I Jönköpings län fanns det under måndagen 56 patienter på sjukhusen som vårdades för covid-19, skriver Jönköpings-posten. Detta i jämförelse med föregående vecka då antalet patienter var över 70, och veckan innan det över 80, enligt statistik från regionen.

Regionen är glada över utvecklingen och hoppas nu på att det är en ihållande trend. I åldersgruppen 70-80 år syns en särskild minskning av coronasmittade personer som behöver vårdas på sjukhus, vilket tyder på en effekt sedan vaccineringen kom igång.

Börjar se ett mål

Även smittspridningen ser ut att gå ner, men smittskyddsläkaren Malin Bengnér varnar för att den fortfarande är på en hög nivå.

– Kanske börjar vi se ett mål, en förbättring är i sikte. Nu gäller det att hålla ut och leva efter råden och rekommendationerna som finns ett litet tag till, säger Bengnér till tidningen.

Nu hoppas smittskyddsläkaren att människor kan se det som en motivation att följa restriktionerna och hålla avstånd, med hoppet att kanske få fira midsommar på ett annat sätt.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.