Söndag 25 Jul
Stockholm

Ny rapport: Mystiskt flygande objekt kan vara utomjordingar

Stillbild från videoklippet som släpps av Pentagon.
Stillbild från videoklippet som släpps av Pentagon. Foto: Pentagon

En ny underrättelserapport från den amerikanska regeringen visar att de inte kan förklara mystiska objekt som marinpiloter upptäckt. Nu finns en oro för att det kan röra sig om militär teknik från Ryssland eller Kina.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den amerikanska flottan har nu officiellt släppt klipp där ett svart föremål förekommer i bild. Underrättelsetjänsten i landet kan inte bevisa att det rör sig om utomjordiska varelser, eller farkoster, men det kan inte heller fastställa vad det är, enligt källor till New York Times.

Det visar en underrättelserapport från regeringen, som ska lämnas in till den amerikanska kongressen i slutet av juni. Men den kan ändå fastställa att över 120 incidenter som förekommit under de senaste 20 åren inte är amerikansk militär eller teknik. 

Marinpiloterna har alltså inte stött på något som landets regering försökt hålla hemligt.

Kan vara rysk eller kinesisk teknik

Andra slutsatser om vad det faktiskt kan vara som marinpiloterna fått syn på väntas komma i den senare rapporten den 25 juni. Men en farhåga som källorna till tidningen beskriver är att det kan röra sig som hypersonisk, vilket innebär något som färdas med en otrolig hastighet, teknik från Ryssland eller Kina.

Detta innebär att ländernas militära teknik i så fall är betydligt mer utvecklad än USA:s, skriver New York Times.

Kommentera
Kopiera länk
Dela