- Foto: Pexels

7-årig pojke död efter judoträning – kastades i marken 27 gånger

På en judoträning i Taiwan blev pojkens morbror vittne till det upprepade våldet, som försatte 7-åringen i koma. Nu, nästan 70 dagar senare, har han avlidit.


Den 21 april gick en 7-årig pojke i staden Taichung, Taiwan på en judoträning i sällskap av sin morbror.

Morbrorn, som filmade delar av träningen, blev vittne till hur äldre utövare och den 60-årige tränaren började öva kast på sin systerson. 27 gånger slängdes pojken i den hårda mattan, enligt BBC.

I videoklippet hör man hur pojken skriker, för att sedan bli medvetslös. Han anklagas då för att fejka svimningen av tränaren.

Låg i koma i 70 dagar

Senare samma dag blev pojken allvarligt sjuk och hamnade i koma. I nästan 70 dagar har han legat nedsövd på sjukhus, fram tills i tisdags när hans blodvärden plötsligt föll.

Då bestämde sig pojkens familj för att stänga av respiratorn. 

Orden "Nu är smärtan över, lillebror", har spridit sig som en löpeld på sociala medier i Taiwan. Det är många som vill visa medlidande till 7-åringens familj, och rikta missnöje mot tränaren.

Släpptes mot borgen

Mannen, som är i 60-årsåldern, visade sig sakna judolicens. Han greps misstänkt för vållande till kroppsskada kort efter händelsen, men släpptes mot en borgen på drygt 30 000 kronor. 

Efter pojkens död kommer åtalspunkterna ändras, och tränaren riskerar nu livslångt fängelsestraff.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.