Söndag 24 Okt
Stockholm

Varningar innan dödsolyckan i Lindshammar: "Tragedi för alla"

Flera boende har kämpat för att sänka farten på sträckan där olyckan skedde.
Flera boende har kämpat för att sänka farten på sträckan där olyckan skedde. Foto: Johan Nilsson/TT

Tre tonårskillar dog i en trafikolycka utanför Lindshammar i Småland under torsdagen. Boende i området har i flera år försökt få ner hastigheten på vägsträckan där olyckan skedde.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tre tonårskillar dog i en trafikolycka utanför Lindshammar i Småland under torsdagen. Nyheter24 har rapporterat om trafikolyckan där två personbilar frontalkolliderade.

I den ena bilen färdades fem personer – och en 16-årig pojke samt 17-årig pojke dog. Under fredagen bekräftade även polisen att ännu en 18-årig pojke avlidit efter olyckan. 

Flera har kämpat för att sänka farten innan olyckan

Personer som bor vid vägsträcka där olyckan skedde meddelar nu att de har kämpat i flera år för att få ned hastigheten. 

De boende ska bland annat ha skickat in en namninsamling om att man vill ha nya hastighetsbegränsningar och se fartkameror på trafiksträckan.

– Det går inte att beskriva vilken tragedi det är för alla. Det känns så onödigt att det skulle behöva hända, säger Kenth Engström som drivit frågan till P4 Jönköping.

Nästa år ska hastigheten på sträckan sänkas från 90 till 80 km/h och fartkameror ska sättas upp. De boende hade dock velat se en sänkning till 50 km/h, rapporterar P4 Jönköping

Kommentera
Kopiera länk
Dela