Flera boende har kämpat för att sänka farten på sträckan där olyckan skedde.
Flera boende har kämpat för att sänka farten på sträckan där olyckan skedde. - Foto: Johan Nilsson/TT

Varningar innan dödsolyckan i Lindshammar: "Tragedi för alla"

Tre tonårskillar dog i en trafikolycka utanför Lindshammar i Småland under torsdagen. Boende i området har i flera år försökt få ner hastigheten på vägsträckan där olyckan skedde.


Tre tonårskillar dog i en trafikolycka utanför Lindshammar i Småland under torsdagen. Nyheter24 har rapporterat om trafikolyckan där två personbilar frontalkolliderade.

I den ena bilen färdades fem personer – och en 16-årig pojke samt 17-årig pojke dog. Under fredagen bekräftade även polisen att ännu en 18-årig pojke avlidit efter olyckan. 

Flera har kämpat för att sänka farten innan olyckan

Personer som bor vid vägsträcka där olyckan skedde meddelar nu att de har kämpat i flera år för att få ned hastigheten. 

De boende ska bland annat ha skickat in en namninsamling om att man vill ha nya hastighetsbegränsningar och se fartkameror på trafiksträckan.

– Det går inte att beskriva vilken tragedi det är för alla. Det känns så onödigt att det skulle behöva hända, säger Kenth Engström som drivit frågan till P4 Jönköping.

Nästa år ska hastigheten på sträckan sänkas från 90 till 80 km/h och fartkameror ska sättas upp. De boende hade dock velat se en sänkning till 50 km/h, rapporterar P4 Jönköping

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.