Onsdag 27 Okt
Stockholm

Ökad oro i flera patientgrupper inför hävda restriktioner

Oro i flera patientgrupper inför hävda restriktioner
Oro i flera patientgrupper inför hävda restriktioner. Foto: Matt Rourke/TT, Yan Krukov/Pexels

​Restriktionerna lyfts den 29 september och arbetsgivare kan då återigen kräva att anställda fysiskt är på plats på arbetet, något som flera patientgrupper uttryckt oro om.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Restriktionerna lyfts den 29 september och arbetsgivare kan då återigen kräva att anställda fysiskt är på plats på arbetet, något som flera patientgrupper uttryckt oro om, enligt SVT Nyheter. 

Det finns en ökad oro att inte vara fullt skyddad mot coronaviruset och långt ifrån alla som tar immunsänkande läkemedel omfattas av erbjudandet om en tredje dos vaccin mot covid-19.

"Får jag covid-19 räknar jag med att dö"

Både Reumatikerförbundet och förbundet Neuro bekräftar att det finns en oro bland medlemmar kring att arbetsgivare ska kräva att de går tillbaka till jobbet.

– Får jag covid-19 räknar jag med att dö. Jag förstår att de som har det värre måste gå först, men att utesluta oss helt är vansinne, säger reumatikern Hanna, som har isolerat sig i hemmet sedan mars förra året, till SVT.

Bland reumatiker är det bara personer som tar de tyngsta immunsänkande medicinerna som får en tredje dos, rapporterar SVT

Kommentera
Kopiera länk
Dela