Oro i flera patientgrupper inför hävda restriktioner
Oro i flera patientgrupper inför hävda restriktioner - Foto: Matt Rourke/TT, Yan Krukov/Pexels

Ökad oro i flera patientgrupper inför hävda restriktioner

​Restriktionerna lyfts den 29 september och arbetsgivare kan då återigen kräva att anställda fysiskt är på plats på arbetet, något som flera patientgrupper uttryckt oro om.


Restriktionerna lyfts den 29 september och arbetsgivare kan då återigen kräva att anställda fysiskt är på plats på arbetet, något som flera patientgrupper uttryckt oro om, enligt SVT Nyheter. 

Det finns en ökad oro att inte vara fullt skyddad mot coronaviruset och långt ifrån alla som tar immunsänkande läkemedel omfattas av erbjudandet om en tredje dos vaccin mot covid-19.

"Får jag covid-19 räknar jag med att dö"

Både Reumatikerförbundet och förbundet Neuro bekräftar att det finns en oro bland medlemmar kring att arbetsgivare ska kräva att de går tillbaka till jobbet.

– Får jag covid-19 räknar jag med att dö. Jag förstår att de som har det värre måste gå först, men att utesluta oss helt är vansinne, säger reumatikern Hanna, som har isolerat sig i hemmet sedan mars förra året, till SVT.

Bland reumatiker är det bara personer som tar de tyngsta immunsänkande medicinerna som får en tredje dos, rapporterar SVT

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Sundsvall: Polisen rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Birsta, polisen larmas till en butik", skriver polisen på sin hemsida.