Larm om eventuell skolskjutning.
Larm om eventuell skolskjutning. - Foto: Erik Nylander/TT, Håkon Mosvold Larsen/TT

Hot om skolskjutning på skola i Bohuslän

På sociala medier har en elev hotat med att utföra en skolskjutning på sin skola i Strömstad. Polis och socialtjänst är inkopplade.


Det var i en privat grupp på sociala medier som en elev under 15 år skrivit hotfulla varningar om att utföra en skolskjutning – redan nu på måndag. 15-åringen ska ha varit inriktad på flera individer.

Socialtjänsten inkopplad

Målet för skolskjutningen var Strömstiernaskolan i Strömstad, och verksamhetschef Eva Eriksson meddelar på Strömstad kommuns hemsida att de ser allvarligt på händelsen och att de har gjort en polisanmälan.

Samtidigt anslöt sig socialtjänsten till ärendet.

Enligt kommunen ska de ha fått informationen via en förälder, och både vuxna och barn har informerats.

Fortsatt arbete

Skolan kommer att vidta eventuella åtgärder efter en uppföljning på måndag, men redan nu meddelar polisen att ordinarie undervisning bedöms vara möjlig.


/
/
Senaste nytt

Sveriges ambassadör till Navalnyjs begravning

Svenskarna som har chans på toppjobbet i Bryssel

Stefan Löfven eller Magdalena Andersson som rådsordförande i EU? Det är inte omöjligt när EU:s socialdemokrater grubblar över vem som ska få "deras" toppjobb i Bryssel.

Nya EU-miljoner till FN:s Palestinastöd

EU-kommissionen öppnar för mer än en halv miljard kronor i stöd till FN:s Palestinaorgan UNRWA. Pengarna ska skickas redan nästa vecka.

Musk stämmer Open AI – för mycket vinstfokus

Elon Musk stämmer Open AI och dess vd Sam Altman. Open AI – en pionjär inom artificiell intelligens – har agerat i strid med sina stadgar genom att fokusera för mycket på att göra vinster, enligt världens rikaste man.

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Ett uttalande från flingjätten Kellogg's vd har fått folk att reagera starkt. Anledningen? Han tycker att frukostflingor kan ätas som middag hos dem som behöver spara pengar.

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.