hanifbali
Hanif Bali siktar på andra mål istället för att ställa upp i nästa års riksdagsval. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Slutgiltiga beskedet: Hanif Bali ställer inte upp i riksdagsvalet

Tidigare under hösten anklagades den moderatpolitikern Hanif Bali för sexualbrott, men förundersökningen lades ner. Nu kommer Bali med sitt slutgiltiga besked – det blir inget riksdagsval för honom nästa år.


I början av oktober meddelade Maria Sterup, chefsåklagare vid Särskilda åklagarkammaren, att förundersökningen mot riksdagsledamoten Hanif Bali (M) läggs ner. Kort efter det uppgav Moderaterna att även de valt att avbryta internutredningen mot Bali.

Hanif Bali (M). Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

I samband med detta meddelade politikern att han inte kommer att kandidera i nästa års riksdagsval, vilket han på torsdagen slutgiltigt bekräftade i ett inlägg på Facebook.

"Idag meddelade jag nomineringskommiten att jag inte ämnar stå på Moderaternas riksdagslista till valet 2022.", skriver han i inlägget.

Hanif Bali: "Utan riksdagsuppdragets bojor"

Bali inleder inlägget med att beskriva det japanska uttrycket "madogiwazoku", som handlar "om de livstidsanställda kontorsanställda som inte kunde sägas upp utan istället gavs en fönsterplats och vars arbetsuppgift var att stirra ut genom fönstret".

Något han är för ung för, menar ledamoten. Han skriver vidare att han redan har fått flera erbjudanden om andra jobb och samarbeten.

"Är väldigt taggad för detta nya kapitel i mitt liv och trots att jag inte stänger möjligheten till att någon dag gå tillbaka till rikspolitiken blir det nu en möjlighet att utan riksdagsuppdragets bojor kunna opinionsbilda fritt", skriver Hanif Bali och avslutar med en liten känga till riksdagen.

"Jag menar, om de okreddat kopierar mina förslag idag lär de väl göra det i framtiden med. Det är en roll jag inte tänker släppa".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.