Söndag 28 Nov
Stockholm

Slutgiltiga beskedet: Hanif Bali ställer inte upp i riksdagsvalet

hanifbali
Hanif Bali siktar på andra mål istället för att ställa upp i nästa års riksdagsval. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Tidigare under hösten anklagades den moderatpolitikern Hanif Bali för sexualbrott, men förundersökningen lades ner. Nu kommer Bali med sitt slutgiltiga besked – det blir inget riksdagsval för honom nästa år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I början av oktober meddelade Maria Sterup, chefsåklagare vid Särskilda åklagarkammaren, att förundersökningen mot riksdagsledamoten Hanif Bali (M) läggs ner. Kort efter det uppgav Moderaterna att även de valt att avbryta internutredningen mot Bali.

Hanif Bali (M). Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

I samband med detta meddelade politikern att han inte kommer att kandidera i nästa års riksdagsval, vilket han på torsdagen slutgiltigt bekräftade i ett inlägg på Facebook.

"Idag meddelade jag nomineringskommiten att jag inte ämnar stå på Moderaternas riksdagslista till valet 2022.", skriver han i inlägget.

Hanif Bali: "Utan riksdagsuppdragets bojor"

Bali inleder inlägget med att beskriva det japanska uttrycket "madogiwazoku", som handlar "om de livstidsanställda kontorsanställda som inte kunde sägas upp utan istället gavs en fönsterplats och vars arbetsuppgift var att stirra ut genom fönstret".

Något han är för ung för, menar ledamoten. Han skriver vidare att han redan har fått flera erbjudanden om andra jobb och samarbeten.

"Är väldigt taggad för detta nya kapitel i mitt liv och trots att jag inte stänger möjligheten till att någon dag gå tillbaka till rikspolitiken blir det nu en möjlighet att utan riksdagsuppdragets bojor kunna opinionsbilda fritt", skriver Hanif Bali och avslutar med en liten känga till riksdagen.

"Jag menar, om de okreddat kopierar mina förslag idag lär de väl göra det i framtiden med. Det är en roll jag inte tänker släppa".

Kommentera
Kopiera länk
Dela