Lördag 27 Nov
Stockholm

Vaccinpass kan även krävas på gym och restauranger

covidbevis
Covidbevisen kan även komma att sträcka sig till både gym och restauranger. Foto: Fredrik Sandberg/TT och Anders Wiklund/TT

Under onsdagen kom beskedet att regeringen lämnat in ett förslag om krav på vaccinpass vid inomhusevenemang med över 100 personer. Men enligt uppgifter till TT kan det även blir aktuellt med kravet på gym och restauranger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vid månadsskiftet började nya de nya rekommendationerna att gälla, vilka innebar att de som fått bägge vaccindoserna mot covid-19 inte behövde testa sig vid symtom. Ett beslut som mötte hård kritik.

Men under onsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att de nu backar – och återigen ska alla testa sig. Detta för att smittspridningen stiger i hela Europa, och att det inom kort kan komma att bli samma trend i Sverige.

Senare samma dag gav regeringen beskedet att de nu lämnat in ett förslag om krav på covidbevis, eller vaccinpass, vid evenemang inomhus med över 100 deltagare. Detta gäller exempelvis konserter, bio och idrottsevenemang.

– Det här är tuffa besked att ge. Vi vill alla att pandemin ska vara över, inledde socialminister Lena Hallengren (S) presskonferensen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kan krävas vaccinpass även på restauranger

Folkhälsomyndigheten gör sig nu redo för att smittkurvorna går upp, och utöver beskedet som lämnades under onsdagen, är steg två att införa krav på covidbevis även på restaurang, gym och museer. Detta erfar TT, via Omni.

Under 2020 var det många som arbetade hemifrån, enligt rekommendationer från myndigheten, vilket också kan komma att blir aktuellt igen. Även restriktioner på restauranger och barer.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Men för att steg två, som de benämner det, ska bli aktuellt måste smittspridningen öka mer. Det rapporterar TT.

Tycker du att det är bra med covidbevis?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela