narcissist
Nu menar forskare att det finns ett visst ansiktsdrag att hålla utkik efter hos narcissister. - Foto: Pexels

Så känner du igen en narcissist – det här ska du leta efter

Ofta märker man inte att personen framför sig är något av en narcissist. De är charmiga och roliga – men det kan snabbt visa sig att de har betydligt mörkare sidor. Om misstanken uppstår kan du faktiskt kika efter något i personens ansikte.


Människor med narcissistiska personlighetsdrag kan dyka upp när vi minst anar det – kanske din nya partner– eller till och med en kär vän. Oftast är dragen ganska tydliga. Några saker som kännetecknar narcissisten är orealistiskt höga tankar om sig själv och en känsla av att hen är bättre än alla andra.

Men de är också ofta väldigt roliga och får folk att känna sig glada. Något som kan ge energi, men som ofta efter en tid blir alltmer krävande, och andra sidor visar sig.

Förutom de uppenbara dragen hos någon som har det personlighetsdraget, kan du hålla utkik efter något särskilt i personens ansikte.

Tydliga tecknet som kan avslöja en narcissist – beteendet att se upp för

Foto: Pexels

Så ser du om någon är narcissist 

Forskare menar att man nu faktiskt kan upptäcka om någon är narcissist – genom att titta på dem. Eller snarare deras ögonbryn, enligt Psychology Today.

När vi träffar en ny person är ansiktet något av det första som vi lägger märke till. Forskarna menar att ögonbryn faktiskt är ett av våra mest uttrycksfulla ansiktsdrag, som enkelt kan visa på exempelvis ilska eller rädsla.

Ofta är narcissister väldigt fåfänga och ryggar inte direkt av sin egen spegelbild.

Med tanke på att de som har narcissistiska drag är väldigt måna om sitt utseende är de ofta då noga med sina ögonbryn. Enligt forskarna är därför deras ögonbryn speciellt utmärkande, skriver Psychology Today.

Så om du vill undvika dessa personligheter vet du vad du kan hålla utkik efter - för att få en varning om att det skulle kunna vara en narcissist du har att göra med!

Den psykiatriska diagnosen narcissistisk personlighetsstörning är relativt ovanlig, och artikeln utgår från narcissistiskt personlighetsdrag.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du stött på en narcissist någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.

Nya kollektivavtal inom offentlig sektorn

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona har tecknat tre nya kollektivavtal inom den offentliga sektorn. Men Sveriges Lärare säger nej till budet – och Vårdförbundet ska få medling med arbetsgivarna.