Bild på elbil och screenprint från kommentarer från inlägg av P4 Göteborg, Sveriges Radio
Bild på elbil och screenprint från kommentarer från inlägg av P4 Göteborg, Sveriges Radio - Foto: Adam Ihse/TT och screenprint från kommentarer från inlägg av P4 Göteborg, Sveriges Radio

Elbilsägare hånas i ett viralt inlägg på Facebook

I ett inlägg på Facebook beskrivs det hur förare överger sina elbilar i ett snöoväder. Inlägget har blivit viralt med över 1300 kommentarer. Bland dessa kommentarer hånas nu elbilsägarna.


Idag är bensin- och dieseldrivna fordon rekorddyra att tanka. I november åkte Nyheter24 till en bensinmack i Vallentuna för att höra vad invånarna tycker om de nya priserna.

Ronny Lyzell Foto: Screenprint från video

– Det vanliga svenska folket har knappt råd att tanka längre, berättar Ronny Lyzell i en intervju med Nyheter24. 

Se hela intervjun i spelaren ovan, eller läs vidare här.

Elpriserna stiger till skyhöga nivåer

Trots att bensin- och dieselpriserna är rekorddyra, kan de nu vara billigare att köra än elbilar. Elpriserna har nämligen höjts till skyhöga nivåer. 

Aftonbladet har gjort en sammanställning baserat på information från Energimarknadsbyrån och Telge Energi. Den visar att elbilars förbrukning på 95 kWh har priset stigit med hela 364 kronor – från 47,5 kronor till 412,3 kronor. Läs mer om det här.

Elbil som laddas Foto: Adam Ihse/TT

Elbilsägare hånas i ett viral inlägg på Facebook

Ett inlägg på Facebook publicerat av P4 Göteborg, Sveriges Radio, har gått viralt. Inlägget beskriver hur förare måste överge sina elbilar på E6:n under ett snöoväder. I kommentarsfältet hånas elbilsägare. 

"Planering och en varm filt. Är inte svårare än så. Knappast fel på bilarna. Fullt batteri är bra att ha vid start också", står det i en kommentar.

Elbil som laddas Foto: Adam Ihse/TT

"Ännu en anledning att avvakta med köp av elbil"

I kommentarsfältet finns också följande kommentarer. 

"Hejja Miljöpartiet. Nu har ni lyckats igen."

"Köpa en elbil för massa pengar som inte funkar i lite kyla. Pengar i sjön lite så där va?"

"Känns ju tryggt! MP kanske har en lösning på hur man ska hitta ett fungerande system att hämta upp frysande människor och stendöda bilar från våra vägar i vinter. Hur blir det när alla bilar går på el? Spännande."

"Ännu en anledning att avvakta med köp av elbil."

"Undra om dom blir bärgade av en diesel/bensinare. Hemska tanke vilken miljöpåverkan det kommer bli."

El
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!