Hundratals bostäder raserades.
1 av 8
Hundratals bostäder raserades. - Foto: TT BILD
Det skedde i Indien
2 av 8
Det skedde i Indien - Foto: TT BILD
Elefanten gick vilse.
3 av 8
Elefanten gick vilse. - Foto: TT BILD
Invånare kastade sten på elefanten.
4 av 8
Invånare kastade sten på elefanten. - Foto: TT BILD
Till slut fick de elefanten att lugna ner sig.
5 av 8
Till slut fick de elefanten att lugna ner sig. - Foto: TT BILD
Stackarn <3
6 av 8
Stackarn <3 - Foto: TT BILD
Elefanten kom bort.
7 av 8
Elefanten kom bort. - Foto: TT BILD
:'(
8 av 8
:'( - Foto: TT BILD

BILDEXTRA: Fullkomligt kaos när elefant löpte amok i staden

Hundratals bostäder raserades.


En vild elefant har löpt amok i staden Siliguri i västra Indien. Ett hundratal bostäder, butiker och andra byggnader har raserats, enligt ministern Binay Krishna Barman i delstaten Västbengalen.

– Elefanten kom bort från sin hjord, gick vilse och hamnade i Siliguri. Den väckte panik i staden under nästan fem timmar, berättar han för AFP.

Invånare kastade sten och försökte jaga bort elefanten. Till slut lyckades viltvårdare få den lugn med hjälp av bedövningspilar. Elefanten transporterades därefter tillbaka till djungeln.

Siliguri, närmare 60 mil norr om Calcutta, räknas som porten till bergsdistriktet Darjeeling. Det är gott om elefanter i området och det händer att de blir påkörda av tåg när de korsar järnvägen.

Naturvårdare anser att förstörelse av elefanternas naturliga hemvist är den största orsaken till krockar mellan djuren och människor på den indiska landsbygden.

I dag finns det ungefär 30 000 elefanter på olika håll i Indien. De områden där elefanterna idag rör sig utgör ungefär 15 procent av deras ursprungliga livsmiljö, uppger miljömyndigheter. Globalt sett har elefanten försvunnit från ungefär 95 procent av sitt ursprungliga utbredningsområde, skriver finska YLE.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!