Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

17 bilder som visar varför vi aldrig får glömma terrordåden i Paris

- 13/11/2018, 00:00 -

I dag är det tre år sedan de fruktansvärda terrordåden i Paris skedde. Här är 17 bilder som visar varför vi aldrig får glömma.

Klockan var 21.20 när den första självmordsbomben exploderade nära den franska nationalarenan Stade de France i Paris fredagen den 13 november 2015. Det blev startskottet på en fruktansvärd kväll där staden attackerades av terrorister på flera platser – och där 130 människor miste sina liv.

350 personer skadades.

TT

Här kan du läsa hur terrordåden i Paris gick till – steg för steg.

Totalt utlöstes tre självmordsbomber utanför Stade de France. I Paris centralare delar skedde också attacker – mot två restauranger och en bar. Ännu en självmordsbomb utlöstes vid ett kafé.

89 av personerna som miste livet den kvällen befann sig i konsertlokalen Bataclan. Där gick fyra män in och började skjuta vid klockan 21.40. Terroristerna tog sedan gisslan.

TT

Läs också om allt som har hänt rörande terrorattackerna för två år sedan.

Motivet bakom attackerna var islamisk extremism. Terrororganisationen Islamiska staten gick dagen efter ut och tog på sig dåden i ett uttalande.

Minns du vad du gjorde den där kvällen?