Google maps, Grästorp
Google maps, Grästorp

Polisen rapporterar om uppdatering, Grästorp

"Uppdatering om den anträffade kroppen i Nossan 2022-03-05", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Västra Götaland rapporterar detta:

Den kropp som anträffades under dykningarna i går i Nossan är en kvinnokropp, och det är med stor sannolikhet den sedan tidigare försvunna kvinnan från Grästorp. Kroppen är ännu inte undersökt för en identifiering, men signalementsuppgifter och klädsel stämmer överens med den försvunna kvinnans.

Då en död kropp nu har anträffats rubriceras misstanken om, från människorov till mord. Dödsorsaken är ännu inte fastställd, och utredningen går vidare med misstanken gällande mord då detta inte kan uteslutas i nuläget.

Kroppen anträffades i går under dykningar i Nossan. Fyra privatpersoner har under en tid sökt som frivilliga dykare i Nossan efter den försvunna kvinnan. Dykarna har till sin hjälp i arbetet blivit sponsrade av en dykfirma.

Polisen har hela tiden informerats om deras arbete, och på vilka platser som man sökt. Gårdagens dykningar gjordes efter att en privatperson med hund som markerar döda personer pekat ut en plats där hunden markerat. Även detta var polisen informerad om. Vid dykningar i går på denna plats anträffade de frivilliga dykarna den döda kvinnan, som därefter lämnades över till Sjöpolisen som också befann sin i Nossan.

Platsen där kvinnan anträffades spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Det arbetet är klart, och avspärrningen är hävd.

 

Läs mer här.

Info om Uppdatering brott

Grästorp ligger topp 6 i Sverige i år vad gäller uppdatering.

Staden med mest antal uppdatering brott hittills i år är Umeå, följt av Göteborg och Uddevalla.

Kort fakta om Grästorp

Grästorp ligger i Västra Götaland och har 3084 invånare. Grästorpsbygden är känd för sin närproducerade mat och sina Bonnamarknader.

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!