Envato.com
Envato.com

Polisen i Oxelösund rapporterar om trafikbrott

"Förföljande i Oxelösund.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Södermanland rapporterar detta:

11.01 En polispatrull larmade ledningscentralen om att de hade ett förföljande. Det var på riksväg 53 söderut mot Oxelösund. Färden gick tidvis i cirka 150 km/h, sedan in mot området Ramdalen, bland annat på cykelbana.
Vid Rektorsvägen stannade de och två personer sprang från bilen.

11.09 En passagerare i bilen var säkrad. Polisen behövde använda OC-sprej vid ingripandet. Det är en man i 20-årsåldern. Han är misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.

Polisen sökte efter den andra mannen i området, som ska ha kört bilen, men utan framgång. En anmälan om grov vårdslöshet i trafik upprättas. Brottsrubriceringar kan komma att läggas till eller ändras.

Det visade sig att bilen var avställd och att ägaren har obetalda parkeringsböter på över 100 000 kronor. Polisen beslagtog därför bilen.

Polisen har sökt ägaren till bilen, men även det utan framgång.

RÄTTELSE 14.55: Passageraren som omhändertogs är i 30-årsåldern, och han är misstänkt för ringa narkotikabrott innehav, samt brott mot knivlagen. Tidigare uppgifter om ålder och brottsrubricering stämmer inte.

Läs mer här.

Info om Trafikbrott brott

Antalet anmälningar av Trafikbrott har minskat i Sverige med 8% mellan 2013-2021 *. Oxelösund ligger topp 56 i Sverige i år vad gäller trafikbrott.

Staden med mest antal trafikbrott brott hittills i år är Stockholm, följt av Umeå och Sundsvall.

Kort fakta om Oxelösund

Oxelösund är en ort i Södermanland, med 11420 invånare. arje år sedan 2008 hålls segeltävlingen Raymarine2Star med start och målgång vid fiskehamnen.

Google Maps: Oxelösund

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!