Envato.com
Envato.com - Foto: chalabala.cz

Lidköping: Polisen rapporterar om mord / dråp

"Man avliden i samband med skottlossning.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Västra Götaland rapporterar detta:

Polis och ambulans larmades till Brantabäcksgatan i Lidköping med anledning av att fler inringare hört vad man trodde var skottlossning på platsen. Polis på plats kunde konstatera att en man i 35-årsåldern skjutits och var allvarligt skadad. Mannen fördes med ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda, mannen avled till följd av de skador han tillfogats genom skjutningen, anhöriga är underättade. 
Vid skottlossningen hade flera kulor avlossats varav några gått genom väggar till ett intilliggande gym och där lindrigt skadat motionärer. 

Polisen letar nu i området kring Lidköping efter de maskerade gärningsmän som i bil som setts lämna platsen strax efter skottlossningen. En förundersökning gällande mord alternativt dråp har inletts. 
Polisen har startat en särskildhändelse med anledning av det inträffade. Platsen är avspärrad och ska undersökas av polisens tekniker. I nuläget är ingen gripen. 

Personer som rört sig i området vid den aktuella tidpunkten och har gjort iakttagelser som kan vara viktiga för polisens utredning uppmanas att snarast höra av sig till polisen på telefon 11414. 

Läs mer här.

Info om Mord/dråp brott

Antalet anmälningar av Mord/dråp har ökat i Sverige med 40% mellan 2013-2021 *. Lidköping ligger topp 28 i Sverige i år vad gäller mord/dråp.

Staden med mest antal mord/dråp brott hittills i år är Stockholm, följt av Stockholms län och Luleå.

Kort fakta om Lidköping

Lidköping har 23656 invånare och ligger i Västra Götaland. Lidköping är Sveriges 45:e största tätort.

Google Maps: Lidköping

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!