Envato.com
Envato.com - Foto: All Rights Reserved.

Polisen rapporterar om mord / dråp, Gislaved

"Två gripna och anhållna för försök till mord.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Jönköpings län rapporterar detta:

Polisen har under natten arbetet med en händelse som inleddes med ett samtal under gårdagkvällen den 11 april 2022 vid 22-tiden då det kom ett samtal till polisen om att höga smällar hade hörts i en mindre ort i Gislaveds kommun. 

Polisen åkte till platsen och började arbeta med att utreda vad som hänt. En förundersökning om försök till mord påbörjades och vid 01-tiden anträffades två misstänkta personer, båda män i 25-årsåldern. De hämtades först in till förhör på polisstationen och efter förhöret kontaktades en jouråklagare som fattade beslut vid 01.40-tiden om att båda två skulle anhållas, skäligen misstänkta för försök till mord.

Ingen skadad person har anträffats.

Polisen har ingen ytterligare information att lämna i ärendet. Frågor om utredning för ställas till förundersökningsledaren på åklagarmyndigheten.

Läs mer här.

Info om Mord/dråp brott

Antalet anmälningar av Mord/dråp har ökat i Sverige med 40% mellan 2013-2021 *. Gislaved ligger topp 22 i Sverige i år vad gäller mord/dråp.

Staden med mest antal mord/dråp brott hittills i år är Stockholm, följt av Stockholms län och Luleå.

Kort fakta om Gislaved

Gislaved är en ort i Jönköpings län, med 10269 invånare. Betydelsen är antagligen kommet ur mansnamnet Gisle och ved, som betyder skog.

Google Maps: Gislaved

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!