Google maps, Norrköping
Google maps, Norrköping

Polisen rapporterar om polisinsats / kommendering, Norrköping

"Våldsamt upplopp i stadsdelen Navestad, Norrköping. Texten uppdateras löpande.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Östergötland rapporterar detta:

I stadsdelen Navestad i Norrköping sköt polis varningsskott klockan 15.02. Detta efter att ett våldsamt upplopp startat.


Polisen arbetar med en stor insats och har nationell förstärkning på plats. Ett bildäck och en bil har brunnit i stadsdelen. Polisen övervakar stadsdelen med UAS (drönare).

De personer som är del av det våldsamma upploppet uppskattas till omkring 150 personer. Ingen person, varken polis eller civil ska än så länge ha kommit till skada.

Den icke tillståndsgivna allmänna sammankomst som kan vara anledning till att personer har samlats i Skäggetorp verkar med stor sannolikhet inte bli av, och har enligt polisens bedömning heller inte haft för avsikt att genomföras.

Texten kommer att uppdateras regelbundet. Frågor som rör det pågående våldsamma upploppet hänvisas till presstalesperson Johnny Gustafsson på telefon 010-56 65939. På grund av hög belatsning på polisens presstjänst prioriteras uppdatering av denna händelsenotis. 

15:58 Ett antal personer har omhändertagits för ordningsstörning. 

Läs mer här.

Info om Polisinsats/kommendering brott

Norrköping ligger topp 5 i Sverige i år vad gäller polisinsats/kommendering.

Staden med mest antal polisinsats/kommendering brott hittills i år är Stockholm, följt av Stockholms län och Örebro.

Kort fakta om Norrköping

Norrköping har 98088 invånare och ligger i Östergötland. Norrköping ligger längst in i Bråviken på bägge sidor om Motala ström som rinner genom staden.

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!