Värnamo: Polisen rapporterar om stöld / inbrott

"Inbrott på företag.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Jönköpings län rapporterar detta:

Polisen fick under förmiddagen samtal om att det hade stulits katalysatorer från fyra lastbilar som stod parkerade på ett företag i Värnamo. Från en femte lastbil hade det stulits diesel.

Polisen kom till platsen för en brottsplatsundersökning. Detta ska ha hänt någon gång mellan torsdag eftermiddag och måndag kväll.

Vid lunchtid kom samtal om stöld från flera containrar på en byggarbetsplats i Värnamo. Där hade det varit inbrott i fem byggcontainrar, och sammanlagt fyra företag var drabbade. Ett av företagen hade blivit av med verktyg och kopparrör till ett uppskattat värde om cirka 50 000 kronor. Vad de andra företagen hade blivit av med är okänt för polisens presstjänst. Det inbrottet ska ha skett mellan torsdag eftermiddag och fredag morgon.

Det finns i nuläget ingen misstänkt i några av stölderna. Polisen undersöker om det kan finnas några gemensamma nämnare mellan ärendena.

Läs mer här.

Info om Stöld/inbrott brott

Antalet anmälningar av Stöld/inbrott har ökat i Sverige med 13% mellan 2013-2021 *. Värnamo ligger topp 9 i Sverige i år vad gäller stöld/inbrott.

Staden med mest antal stöld/inbrott brott hittills i år är Norrköping, följt av Gävle och Eskilstuna.

Kort fakta om Värnamo

Värnamo är en ort i Jönköpings län, med 19822 invånare. Fotbollsklubben IFK Värnamo spelade sin första säsong i Allsvenskan 2022.

Google Maps: Värnamo

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!