Google maps, Motala
Google maps, Motala

Polisen rapporterar om försvunnen person, Motala

"Polisen önskar allmänhetens hjälp.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Östergötland rapporterar detta:

16:46 Polis larmades till Torpavägen i Motala efter ett samtal om att en kvinna saknades. Kvinnan ska ha försvunnit från sin bostad någon gång efter klockan 12:00 på tisdagen. Kvinnan är i 80-årsåldern, 165-170 centimeter lång och har en sjukdomsbild som gör att hon kan uppfattas som förvirrad. Hon har grått hår, glasögon, är vid god fysik och tros vara iklädd ljusblå jeansliknande byxor samt grön-beige jacka av äldre modell. 

Polis har sedan försvinnandet arbetat med ett eftersöksarbete, dels närsök vid platser där kvinnan bor, dels på andra ställen där hon kan tänkas ha rört sig. Kontroller med sjukvård m.m. har inte gett något resultat och inte heller kontakt med lokaltrafiken. 

Polisen är väldigt angelägen om att få hjälp av allmänheten med tips och iakttagelser. Den som tror sig se kvinnan ombeds att omedelbart ringa polisen på 112, begär därefter polisens regionledningscentral Öst.

Uppdatering 19:35

En polispatrull har anträffat kvinnan i stadsdelen Borenshult. Kvinnan är vid god vigör. 

Läs mer här.

Info om Försvunnen person brott

Motala ligger topp 73 i Sverige i år vad gäller försvunnen person.

Staden med mest antal försvunnen person brott hittills i år är Uppsala, följt av Malmö och Sundsvall.

Kort fakta om Motala

Motala är en ort i Östergötland, med 31340 invånare. Debattören, musikern och artisten Alexander Bard kommer från Motala.

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!