Polisen rapporterar om stöld / inbrott, Gnesta

"Inbrottstjuv tog sig in i villa, skrämdes bort av boende.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Södermanland rapporterar detta:

06:10 Polisen larmades till en villa på Mårdstigen i Gnesta med anledning av ett inbrott i en villa. En av familjemedlemmarna (en vuxen person)  som var hemma upptäckte att en okänd man befann sig inne i villan. Han hade tagit sig in i villan genom ett fönster. När mannen märkte att han var upptäckt så sprang han ut. En annan familjemedlem kunde följa efter mannen och lyckades få tag på honom och höll fast honom. Mannen lyckades slita sig loss och sprang från platsen innan polis kom fram.

Det finns bilder på gärningspersonen men han är ännu inte identifierad. En utredning om stöld är påbörjad. Mannen lyckades stjäla en ryggsäck. Ingen person kom till fysisk skada i samband med händelsen.

Polisen är angelägen om att ta emot tips om iakttagelser från personer som sett eller hört något som kan sättas i samband med stölden.

Läs mer här.

Info om Stöld/inbrott brott

Antalet anmälningar av Stöld/inbrott har ökat i Sverige med 13% mellan 2013-2021 *. Gnesta ligger topp 21 i Sverige i år vad gäller stöld/inbrott.

Staden med mest antal stöld/inbrott brott hittills i år är Norrköping, följt av Gävle och Eskilstuna.

Kort fakta om Gnesta

Gnesta ligger i Södermanland och har 6376 invånare. Filmen Män som hatar kvinnor är till vissa delar inspelade i Gnesta, som får utgöra den fiktiva orten Hedestad.

Google Maps: Gnesta

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!