Google maps, Trosa
Google maps, Trosa

Polisen rapporterar om åldringsbrott, Trosa

"Utgav sig för att vara polis: Stal från äldre kvinna", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Södermanland rapporterar detta:

Under torsdagskvällen vid 21-tiden i Trosa fick en kvinna i 90-årsåldern samtal från en misstänkt gärningsperson som uppgav sig för att vara polis. Han ville besöka målsägaren i hennes lägenhet för att det enligt hans uppgift varit många inbrott i området

Gärningsmannen kom till kvinnan och blev insläppt. Väl inne förmådde gärningsmannen kvinnan att ta fram värdeföremål som skulle fotograferas. I samband med detta lämnade mannen platsen och tog med sig värdeföremålen. Målsägaren skadades inte fysiskt.

Polisen utreder detta som ett fall av stöld samt åldringsbrott.

Under fredagsmorgonen fick ytterligare en kvinna i bosatt i Trosa samtal från en person som utgav sig för att vara polis. Hon fattade dock misstankar mot gärningsmannen och släppte inte in honom.

Polisen ser mycket allvarligt på denna typ av brottslighet som riktar sig mot äldre. De drabbade känner ofta stor skam av att blivit lurade i sina hem förutom att de dessutom blivit bestulna på värdeförmål av både ekonomisk och personlig betydelse.

Har du iakttagelser eller egna erfarenheter av detta så hör av dig till polisen.

Läs mer här.

Info om Åldringsbrott brott

Trosa ligger topp 28 i Sverige i år vad gäller åldringsbrott.

Staden med mest antal åldringsbrott brott hittills i år är Malmö, följt av Skåne och Västernorrland.

Kort fakta om Trosa

Trosa ligger i Södermanland och har 7295 invånare. Den största guldskatt som hittats i Sverige, som brukar kallas Tureholmsskatten och som vägde hela 12 kg, grävdes upp ur jorden här 1774.

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!