Google maps, Mariestad
Google maps, Mariestad

Mariestad: Polisen rapporterar om försvunnen person

"Polisen söker en försvunnen kvinna i området kring Mariestad. Tips till 114 14/ alt. 112 endast vid NÖDSITUATION.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Västra Götaland rapporterar detta:

Polisen har sedan något efter kl 16.00 fått in information om en kvinna som ska vara försvunnen från ett boende på Vintervägen, Marieholm. Enligt personalen kan kvinna varit borta sedan kl 08.30 men polisen larmas först kl 16.00.

Kvinnan har varit försvunnen tidigare men alltid återfunnit i närområdet. Polisen har nu genomfört sök i närområdet utan att man har hittat henne. Man har även kontrollerat sjukhus mm utan träff. Sökning har genomförts med hund och helikopter. 

Efter kontakt med anhöriga har polisen därför nu valt att gå ut med information i hopp om att man kan få in tips kring den försvunna kvinnan. En iakttagelse har gjorts under dagen vid Lekbergsvägen/ut mot stora vägen. Det är den sista position som man är säker på att kvinna varit synlig på. 

Den kvinna som polisen söker heter Ulla, ca 80 år. Hon bar vid försvinnandet troligen en beige ljus tröja, mörka byxor/svarta, en silverklämma i håret. Ulla har en sjukdomsbild/dement och hittar dåligt. 

Ulla uppges för övrigt att hon är rask och pigg. kan lätt gå långa sträckor.  Polisen utesluter därför inte att hon kan ha lämnat närområdet. 

Om någon har sett Ulla så ta snarast kontakt med polisen på 114 14. Vid NÖDSITUATION ring 112.

 

Läs mer här.

Info om Försvunnen person brott

Mariestad ligger topp 45 i Sverige i år vad gäller försvunnen person.

Staden med mest antal försvunnen person brott hittills i år är Uppsala, följt av Malmö och Sundsvall.

Kort fakta om Mariestad

Mariestad har 16632 invånare och ligger i Västra Götaland. Skådespelaren Birgitta Andersson kommer från Mariestad.

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!