Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: JAROMIR CHALABALA / JAROMIR CHALABALA

Tierp: Polisen rapporterar om mord / dråp

"Man hittades död i bostad. Det mesta tyder på att ett brott inte ligger bakom mannens död.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Uppsala län rapporterar detta:

Under tisdagen hittade polisen en man död i en bostad i Tierps kommun. Det mesta tyder på att ett brott inte ligger bakom mannens död, men då det inte kan uteslutas har en förundersökning om mord alternativt dråp inletts.

Polisens tekniker har genomfört en brottsplatsundersökning i bostaden. Undersökningen har inte lett till att polisen i större grad än tidigare misstänker något brott, det vill säga att det mesta fortsatt tyder på att brott inte har begåtts.

För att utesluta brott eller fortsätta utredningen i brottsspåret behöver polisen invänta information ifrån den rättsmedicinska undersökningen av mannen.

Om den rättsmedicinska undersökningen visar ett brott ligger bakom mannens död har åtgärder vidtagits för att säkra uppgifter till utredningen.

Då förundersökning pågår lämnas ingen ytterligare information om ärendet.

Läs mer här.

Info om Mord/dråp brott

Antalet anmälningar av Mord/dråp har ökat i Sverige med 40% mellan 2013-2021 *. Tierp ligger topp 47 i Sverige i år vad gäller mord/dråp.

Staden med mest antal mord/dråp hittills i år är Stockholm, följt av Luleå och Stockholms län.

Kort fakta om Tierp

Tierp ligger i Uppsala län och har 6260 invånare. Orten ligger mellan Uppsala i söder och Gävle i norr.

Google Maps: Tierp

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!