Huddinge: Polisen rapporterar om vapenlagen

"Vid 16-tiden fick polisen uppgift om att det kunde finnas ett vapen i en sandbehållare i Skogås.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Stockholms län rapporterar detta:

Polisen är på plats i Skogås och har anträffat ett vapenliknande föremål i en behållare för sand. Platsen är avspärrad så att tekniker kan genomföra en undersökning.

Det vapenliknade föremål kommer undersökas om det är funktionsdugligt samt om det kan kopplas till någon av de utredningarna som pågår i region Stockholm.

Uppdatering klockan 18:36
Undersökningen på platsen är klar. Den första bedömningen av vapnet som gjordes när det flyttades från sandbehållaren är att det är en vapenkopia, det vill säga att det inte funktionsdugligt. Vapnet kommer undersökas närmare och är taget i beslag. Polisen har inlett förundersökning angående brott mot vapenlagen.

Läs mer här.

Info om Vapenlagen brott

Antalet anmälningar av Vapenlagen har ökat i Sverige med 47% mellan 2013-2021 *. Huddinge ligger topp 5 i Sverige i år vad gäller vapenlagen.

Staden med mest antal brott mot vapenlagen hittills i år är Kalmar, följt av Strängnäs och Södertälje.

Kort fakta om Huddinge

Huddinge kommun har 114350 invånare och ligger i Stockholms län. En tredjedel av kommunens yta är skyddad som naturreservat.

Google Maps: Huddinge

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!