Biljakten höll på i 30 minuter.
Biljakten höll på i 30 minuter. - Foto: Johan Nilsson/TT, Anders Bjurö/TT

Biljakt mellan a-traktor och polis – 15-åring misstänkt för rattfylleri

Efter att ett fordon vägrade stanna på polisens begäran drog en 30 minuter lång biljakt igång med helikopter. Det hela avslutades med spikmatta.


Polisen i Gävleborgs län rapporterar detta:

En polispatrull avsåg stoppa en bil i Söderhamn för kontroll under kvällen. Föraren valde att inte stanna och ett förföljande inleddes. Ett flertal patruller samt helikopter deltog i insatsen. Förföljandet gick på större vägar söder om Söderhamn och efter cirka 30 minuter körde det jagade fordonet över polisens spikmatta straxt öster om Kilafors. 
Fordonet, som vid närmare undersökning visade sig vara en a-traktor, huserade utöver föraren sex passagerare, samtliga mindreåriga.
Föraren, en pojke i 15-årsåldern, misstänks för olovlig körning, rattfylleri under påverkan av narkotika samt vårdslöshet i trafiken. Han har medtagits för provtagning.
Det finns ingen skadad i ärendet. A-traktorn har tagits i beslag. Samtliga ungdomar har överlämnats till sina vårdnadshavare.

Läs mer här.

Info om Trafikbrott brott

Antalet anmälningar av Trafikbrott har minskat i Sverige med 8% mellan 2013-2021 *. Söderhamn ligger topp 39 i Sverige i år vad gäller trafikbrott.

Staden med mest antal trafikbrott hittills i år är Stockholm, följt av Umeå och Örebro.

Kort fakta om Söderhamn

Söderhamn är en ort i Gävleborgs län, med 12213 invånare. Fotbollsspelaren Petter Hansson kommer från Söderhamn.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!