Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: ANDRII BILETSKYI / ANDRII BILETSKYI

Polisen rapporterar om trafikbrott, Örebro

"Bilist misstänks för vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel efter ett förföljande i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Örebro län rapporterar detta:

En bilist framförde sitt fordon vårdslöst, i hög hastighet och genomförde farliga omkörningar samt sicksackade mellan andra trafikanter under sin färd i Örebro under kvällen.

Polisman legitimerade sig efter att bilisten stannat. Polismannen försöker förmå bilisten att kvarstanna men då lämnar bilisten platsen hastigt, polismannen skadar sig i händelsen lindrigt. Ett förföljande i tätbebyggt område uppstår, fordonet stannade efter att flertalet patruller blir involverade i ärendet och en patrull får kontroll på en man i 50-årsåldern som är den som framfört fordonet som patruller haft efterföljande på. Rubriceringar på polisanmälan som mannen misstänks för är vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel, mannens körkort omhändertas på platsen.

Läs mer här.

Info om Trafikbrott brott

Antalet anmälningar av Trafikbrott har minskat i Sverige med 8% mellan 2013-2021 *. Örebro ligger topp 2 i Sverige i år vad gäller trafikbrott.

Staden med mest antal trafikbrott hittills i år är Stockholm, följt av Örebro och Umeå.

Kort fakta om Örebro

Örebro ligger i Örebro län och har 126604 invånare. Staden ligger vid Hjälmarens strand.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.