Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: Ryhor Bruyeu / Ryhor Bruyeu

Polisen i Norrköping rapporterar om motorfordon

"En bilstöld med ett lite rolig twist.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Östergötland rapporterar detta:

10.41 Samtal från en målsägande i 35-årsåldern i hageby, Norrköping, som för ca en vecka sedan haft inbrott hos sig och då det försvunnit bilnycklar till hennes fordon. Hon upptäcker nu på förmiddagen att hennes bil tillgripits under kvällen/natten.


Då en operatör på regionsledningscentralen skall genomföra åtgärder för efterlysning av bilen i polisiära system upptäcker operatören att bilen kontrollerats under natten, i ett P-hus i Norrköping av en patrull, då den stod parkerad med två personer i. Vid det tillfället var personerna påverkade och för att förhindra att personerna skulle köra därifrån omhändertog polispatrullen bilnycklarna. Omständigheterna och vilka personerna var dokumenterades.


Det skickas omgående en patrull till P-huset, där bilen stod parkerad för att säkerställa att bilen är kvar och patrullen upptäcker till sin förvåning att personerna som kontrollerades under natten i fordonet fortfarande sitter kvar i bilen och sover.


Personerna som är i 35 respektive 30-årsåldern är nu misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Männen kan komma att misstänkas för ytterligare brott.

Läs mer här.

Info om Motorfordon brott

Norrköping ligger topp 2 i Sverige i år vad gäller motorfordon.

Staden med mest antal brott med motorfordon hittills i år är Stockholm, följt av Norrköping och Örebro.

Kort fakta om Norrköping

Norrköping har 98088 invånare och ligger i Östergötland. Norrköping är Sveriges elfte största tätort.

/
/
dni
Senaste nytt

Tonåringar i rätten för hängningsmord

Indien ber kanadensiska diplomater resa hem

Indien har gjort klart att ett fyrtiotal kanadensiska diplomater måste lämna landet inom en vecka, uppger källor till Financial Times.

Svag krona gör statsskulden dyrare

Den svaga kronan gör den svenska statsskulden högre. För att minska valutarisken säljer Riksgälden svenska kronor, men statens bank tror inte att det ska pressa kronans värde.

Expert: Svårt för Armenien att överge Ryssland

Över 100 000 flyktingar från Nagorno-Karabach, en ilsken opposition som kräver hans avgång och en alltmer sviktande relation med Armeniens främsta allierade. Premiärminister Nikol Pasjinjan tvingas nu balansera mellan Ryssland och väst.

Höga odds för upptäckter om rymdens mysterier

1 timme sedan
Pyttesmå partiklar eller listiga material tros ha större chans att ge årets fysikpris än avlägsna galaxer och rymdmysterier. Tidigast klockan 11.45 i dag vet vi vem som tilldelats årets Nobelpris i fysik.

Lärare döms – sparkade elev i skrevet

2 timmar sedan
En biologilektion på en gymnasieskola i Uppsala spårade ur i november förra året. Läraren tappade helt kontrollen över den stökiga lektionen och det slutade med att han sparkade en elev i skrevet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.