Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild.

Gnesta: Polisen rapporterar om bedrägeri

"Kvinna i 85-årsåldern utsatt för bedrägeri.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Södermanland rapporterar detta:

Igår och idag har polisen publicerat händelsenotiser om åldringsbrott i Strängnäs. Nu har ett nytt åldringsbrott kommit till polisens kännedom i Södermanland. 

Under torsdagskvällen fick polisen vetskap om ett nytt bedrägeriärende, denna gång är det en kvinna i 85-årsåldern i Gnesta kommun som drabbats.

Det är ett liknande tillvägagångssätt som de tidigare brotten. Kvinnan blev kontaktad av en person som berättade att kvinnan gjort köp från en teknikbutik.

Kvinnan blev instruerad att lägga sitt bankkort utanför bostaden och senare har någon/några varit där för att hämta kortet.

Polis involverades och har varit hem till kvinnan för förhör. Det är oklart om kvinnan blivit av med pengar. Händelsen rubriceras som bedrägeri, det finns ingen misstänkt för brottet.

Läs mer här.

Info om Bedrägeri brott

Antalet anmälningar av Bedrägeri har ökat i Sverige med 31% mellan 2013-2021 *. Gnesta ligger topp 25 i Sverige i år vad gäller bedrägeri.

Staden med mest antal bedrägerier hittills i år är Stockholm, följt av Norrköping och Malmö.

Kort fakta om Gnesta

Gnesta har 6376 invånare och ligger i Södermanland. Författaren och kriminologen Leif G.W. Persson bor delar av året vid Elghammars slott strax utanför Gnesta.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!