Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild.

Polisen i Haninge rapporterar om trafikbrott

"Förföljande av ett misstänkt falskskyltat fordon.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Stockholms län rapporterar detta:

En patrull vill stoppa och kontrollera en bilförare i närheten av kommunhuset då bilen enligt registreringsskyltarna ägs av en förare utan körkort.
Men föraren stannar inte och ett förföljande i hög hastighet tar vid. I närheten av Kolartorp tappar patrullen kontakten med fordonet.
En kort stund senare anträffas ett stillastående likadant fordon som det patrullen försökt stoppa, men det har andra registreringsskyltar och registrerat som en A-traktor. Ägaren, en omyndig man i övre tonåren finns i närheten och blir kontrollerad. I traktorn hittas samma skyltar som suttit på fordonet som tidigare förföljdes.
A-traktorn tas i beslag och polisen upprättar anmälningar om grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och märkesförfalskning.

Läs mer här.

Info om Trafikbrott brott

Antalet anmälningar av Trafikbrott har minskat i Sverige med 8% mellan 2013-2021 *. Haninge ligger topp 74 i Sverige i år vad gäller trafikbrott.

Staden med mest antal trafikbrott hittills i år är Stockholm, följt av Norrtälje och Örebro.

Kort fakta om Haninge

Haninge kommun är en del av Stockholms län, med 96689 invånare. I öster gränsar kommunen till Östersjön med Stockholms södra skärgård.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!