Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: All Rights Reserved.

Polisen i Haninge rapporterar om mord / dråp

"Polisen fick in samtal om att det fanns minst en skadad person i Handen.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Stockholms län rapporterar detta:

Polisen som är på plats i centrala Handen har talat om att minst två personer är skadade. De har påbörjat livräddande åtgärder på den person som uppges vara allvarligt skadad. 

Ambulanspersonal är på plats och på polisen kommer att arbeta med att ta reda på vad som har hänt genom att prata med de personer som finns i området. 

I den informationsinhämtning som gjorts har det konstaterats att ett parkerat fordon har skador som kan ha med de skadade personerna att göra. Detta kommer polisen utreda i den förundersökning som är inledd angående försök till mord.

Uppdatering den 5 augusti klockan 00:44

De två män som fördes till sjukhus har båda skottskador. Polisen fortsätter med utredningsarbetet för att ta reda på vad som hänt. Platsen är avspärrad för att tekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning. 

Uppdatering klockan 03:00

En av de män som fördes till sjukhus är avliden. Hans anhöriga är underrättade. I och med det är brottsrubriceringen på polisens förundersökning mord och mordförsök.

Läs mer här.

Info om Mord/dråp brott

Antalet anmälningar av Mord/dråp har ökat i Sverige med 39% mellan 2013-2021 *. Haninge ligger topp 29 i Sverige i år vad gäller mord/dråp.

Staden med mest antal mord/dråp hittills i år är Stockholm, följt av Malmö och Göteborg.

Kort fakta om Haninge

Haninge kommun är en del av Stockholms län, med 96689 invånare. Kommunen är belägen på ön Södertörn i nordöstra delen av landskapet Södermanland.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!