Google maps, Vetlanda
Google maps, Vetlanda

Polisen i Vetlanda rapporterar om försvunnen person

"Försvunnen kvinna, Pauliström, Vetlanda kommun", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Jönköpings län rapporterar detta:

Under gårdagskvällen, lördag, kl. 19.00 anmäls en kvinna försvunnen från en plats utanför Pauliström, Vetlanda kommun. Kvinnan som är i 45-årsåldern lämnade sitt boende till fots ca kl. 15.00 men det anmäls till polis ca kl. 19.00. Det finns inga uppgifter om att hon ska ha tillgång till något fordon.

Kvinnan har en sjukdomsbild vilket gör att hon kan ha svårt att hitta tillbaka till bostaden hon lämnat.

Polisen tog kl. 20.35 beslut om LSO (Lagen om skydd mot olyckor) vilket gör att vi kan frigöra mer resurs internt men även begära resurs externt. Under natten har patruller, hundförare och drönare arbetat för att lokalisera kvinnan utan resultat. Även lokal räddningstjänst har deltagit. Helikopter från polisen fanns inte tillgänglig under natten då vädret ej tillät detta. Helikopter är under förmiddagen fortfarande inte aktuellt pga dimma.

Utöver ovan nämnd resurs bistår Försvarsmakten och Missing people polisen i sökandet efter kvinnan från morgonen och framåt.

Signalementet på kvinnan är ca 170 cm lång, normalbyggd, grårutiga byxor och en svart T-shirt med Musse Pigg-tryck. Hon har god fysik och rör sig obehindrat.

Det är inte otänkbart att kvinnan har hunnit röra sig en längre sträcka sedan hon försvann och därför är iakttagelser från ett större område runt Pauliström av intresse. Det innefattar även närliggande större samhällen och områden kring exempelvis Vimmerby, Eksjö, Vetlanda, Åsheda och Högsby.

Gör allmänhet iakttagelser av någon person som kan vara denna kvinna, kontaktar man polis på tel. 112.

Läs mer här.

Info om Försvunnen person brott

Vetlanda ligger topp 27 i Sverige i år vad gäller försvunnen person.

Staden med mest antal försvunna personer hittills i år är Örebro, följt av Västerås och Västervik.

Kort fakta om Vetlanda

Vetlanda har 13674 invånare och ligger i Jönköpings län. Det moderna Vetlanda har sitt ursprung i ett antal större gårdar, vars namn lever kvar i det centrala Vetlanda.

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!