Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: JAROMIR CHALABALA / JAROMIR CHALABALA

Polisen i Haninge rapporterar om mord / dråp

"En bostad i Handen beskjuts.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Stockholms län rapporterar detta:

Polisen inleder en förundersökning om försök till mord efter att en lägenhet beskjutits med flera skott. Både boende i den aktuella lägenheten och människor i det omgivande området larmade om händelsen. Hittills har endast materiella skador hittats. 
I den pågående polisinsatsen har spår säkrats och ett antal personer kontrollerats, men i nuläget finns ingen misstänkt gärningsman.

Läs mer här.

Info om Mord/dråp brott

Antalet anmälningar av Mord/dråp har ökat i Sverige med 39% mellan 2013-2021 *. Haninge ligger topp 10 i Sverige i år vad gäller mord/dråp.

Staden med mest antal mord/dråp hittills i år är Stockholm, följt av Göteborg och Malmö.

Kort fakta om Haninge

Haninge kommun ligger i Stockholms län och har 96689 invånare. Kommunen är belägen på ön Södertörn i nordöstra delen av landskapet Södermanland.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
Senaste nytt

Börsen väntas öppna nedåt

Mordet på Tove i Vetlanda: Här är allt som hänt i fallet

Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman dömdes i tingsrätten för att ha mördat 21-åriga Tove. Efter överklagan, tas det uppmärksammade fallet nu upp i hovrätten. Här är allt som hänt sedan Tove försvann i oktober 2022.

Frågan i Sunaks tal: Blir det några snabbtåg?

När vågar Tories hålla val? Och ska den omtalade biljonjärnvägen kapas? Det är frågorna i fokus när Storbritanniens premiärminister i dag håller tal på partikongressen i Manchester.

Nio av tio gängkriminella återfaller i brott

Hela 91 procent av ungdomarna med gängkoppling som döms till sluten ungdomsvård återfaller i brott inom några år, enligt en ny rapport.

Flygresor fortsätter öka – till utlandet

Svenskarnas flygresor ökade i september med fem procent jämfört med samma månad 2022, enligt ett pressmeddelande med statistik från statliga Swedavias flygplatser. Utvecklingen beror främst på ökat utrikesresande från Arlanda.

Statsvetare: Bäddar för nya kriser i USA

1 timme sedan
Beslutet att avsätta Kevin McCarthy visar på en spricka inom Republikanerna som kan leda till nedstängning i USA – och problem för Ukraina. Det menar statsvetaren Chris Galdieri, som flaggar för att de kommande veckorna kan bli tumultartade.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.