Google maps, Skara
Google maps, Skara

Skara: Polisen rapporterar om detonation

"Uppgifter om men explosion/detonation vid en fastighet i Skaraberg.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Västra Götaland rapporterar detta:

Enligt SOS så har något exploderat/detonerat i/vid en fastighet på Ängsstigen. Explosionen uppges av ett flertal vittnen som befunnit sig i närheten som väldigt kraftig. Ett fordon uppges ha lämnat platsen strax efter händelsen. För närvarande är det inte känt om någon person ska ha skadats. Ej heller om det finns materiella skador och i vilken omfattning. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen.

På plats kan polisen konstatera att något exploderat utanför fastigheten och vållat skador på en bit av fasaden, oklar omfattning. Det finns även spår av ett fordon som lämnat den aktuella platsen. Vittnen har även sett personer som rört sig på platsen.  

För närvarande finns inga uppgifter om personskador. Polisen genomför en första brottsplatsundersökning /kontrollerar att det några ytterligare farliga föremål på platsen. Platsen spärras av och polisen genomför vittnesförhör. 

Förundersökning inleds med rubricering allmänfarlig ödeläggelse. Polisen bedömer att skadorna är relativt ringa på fastigheten och att själva "laddningen" även kan ha varit av mindre art. 

 

 

Läs mer här.

Info om Detonation brott

Skara ligger topp 24 i Sverige i år vad gäller detonation.

Staden med mest antal detonationer hittills i år är Trelleborg, följt av Stockholm och Malmö.

Kort fakta om Skara

Skara är en ort i Västra Götaland, med 11549 invånare. Både det stora svenska rådsmötet i juli 1326 och det svensk-dansk-norska rådsmötet i januari 1458 hölls i Skara.

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!