Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: Cavan Images

Tjuvar flydde från inbrott med hästtransport – stoppades efter vinglig färd

"En person ser ett okänt antal personer med ficklampor vid en adress i Varlaberg och kontaktar polis.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Halland rapporterar detta:

Personerna lämnar därefter platsen med bil med påkopplad hästtransport. En patrull får syn på fordonet på E6, riktning norrut. Körning är vinglig och bilen kör på ett annat fordon. Ett förföljande inleds, in mot Kungsbacka. Körningen är fortsatt vårdslös och föraren vägrar stanna. Bilen backar sedan in i efterföljande radiobil och förföljandet fortsätter, nu i riktning mot Särö. Beslut om spikmatta fattas, det blir stopp på bilen och minst en person lämnar till fots. I baksätet på bilen, som visar sig vara stulen, påträffas en kvinna i 30-årsåldern. Hon grips. Polisen söker i området, bland annat med hund, efter den eller de personer som är på lösen. Vid 06.30-tiden påträffas en man i 50-årsåldern i källaren till en fastighet. Han säkras och grips. En anmälan upprättas med flera brottsrubriceringar upprättas, bland annat sabotage mot blåljusverksamhet, försök till grovt våld mot tjänsteman, tillgrepp av fortskaffningsmedel och rattfylleri.

Läs mer här.

Info om Sabotage mot blåljusverksamhet brott

Kungsbacka ligger topp 4 i Sverige i år vad gäller sabotage mot blåljusverksamhet.

Staden med mest antal sabotage mot blåljusverksamhet hittills i år är Kungsör, följt av Malmö och Karlskoga.

Kort fakta om Kungsbacka

Kungsbacka ligger i Halland och har 24071 invånare. Namnet Kungsbacka finns belagt från 1382 och heter då Konghens Backe.

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!