Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild.

Polisen i Grums rapporterar om motorfordon

"En man är misstänkt för flera brott", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Värmland rapporterar detta:

En man i 50-årsåldern är misstänkt för att ha stulit en bil av en person, som han känner, i Grums och ett par patruller börjar söka efter aktuell bil.

Strax därefter ringer en annan bilist, en man i 40-årsåldern, till polisen och säger att en bilist gör farliga omkörningar och kör ryckigt på E18 i riktning mot Årjäng. Det visar sig vara den stulna bilen som mannen ser.

Mannen informerar polisen vart bilen tar vägen och polisen informerar även Tullen. Tullpersonal får stopp på aktuellt fordon i Årjäng och en polispatrull kommer strax fram till platsen och övertar arbetet på plats.

Mannen som stulit bilen blir misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri under påverkan av narkotika, ringa narkotikabrott genom eget bruk samt innehav av en mindre mängd misstänkt narkotika och grov olovlig körning.

Mannen är inte gripen utan han fick åka med patrullen för provtagning och resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till rattfylleri och ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Läs mer här.

Info om Motorfordon brott

Grums ligger topp 53 i Sverige i år vad gäller motorfordon.

Staden med mest antal brott med motorfordon hittills i år är Stockholm, följt av Örebro och Sundsvall.

Kort fakta om Grums

Grums ligger i Värmland och har 5037 invånare. Ishockeyspelaren Thomas Steen kommer från Grums.

/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!