Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild.

Polisen i Laholm rapporterar om bedrägeri

"Tre män greps i går kväll misstänkta för grovt bedrägeri mot en kvinna och en man i 70-årsåldern.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Halland rapporterar detta:

Vid 14.30-tiden på torsdagen fick en kvinna i Mellbystrand ett sms gällande en räkning som skulle gå till inkasso. I sms:et fanns ett nummer att ringa, vilket kvinnan och hennes man gjorde. Uppgifterna om räkningen stämde inte och de blev i stället vidarekopplade till ”bankens säkerhetsavdelning”, där de fick veta att de behövde nya kontokort. Vidare skulle ett par personer skulle komma hem till dem för att hämta kort, koder och de behövde även deras bil som säkerhet.

Vid 17.30-tiden kom två män hem till paret och kort, koder samt bilnycklarna överlämnades. Männen körde iväg söderut med bilen. Efter en stund kontaktade paret sin son, som direkt ringde 112. Bilen larmades ut som stulen och inom en halvtimme kunde de båda männen gripas. De hade då stoppats i en vanlig trafikkontroll i Malmö. Ytterligare en man fanns i bilen, som också greps. Samtliga är anhållna och misstänks för grovt bedrägeri. En av männen är i 50-årsålder, övriga i 30-årsåldern.

Läs mer här.

Info om Bedrägeri brott

Antalet anmälningar av Bedrägeri har ökat i Sverige med 31% mellan 2013-2021 *. Laholm ligger topp 51 i Sverige i år vad gäller bedrägeri.

Staden med mest antal bedrägerier hittills i år är Stockholm, följt av Göteborg och Dalarna.

Kort fakta om Laholm

Laholm ligger i Halland och har 6922 invånare. Laholm är den minsta stade i Halland.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!