Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild.

Polisen rapporterar om stöld, Karlstad

"Man gripen för stöld av kläder från en butik i Karlstad.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Värmland rapporterar detta:

Under eftermiddagen greps en man i 40-årsåldern misstänkt för stöld. Mannen misstänks ha tillgripit klädesplagg till ett värde av drygt fem och ett halvt tusen kronor från en butik.
Frihetsberövandet verkställdes efter att en husrannsakan genomförts av polispatrull. I samband med frihetsberövandet påvisade den misstänkte mannen tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika varför mannen fick underkasta sig provtagning. Analys får utvisa om misstanke gällande narkotikabrott eget bruk kvarstår.


Misstanken och frihetsberövandet gällande stöld samt inledande förhör kommer presenteras jouråklagare, denne kommer fatta beslut om eventuellt vidare frihetsberövande i form av anhållande alternativt att mannen kommer försättas på fri fot.

Läs mer här.

Info om Stöld brott

Antalet anmälningar av Stöld har minskat i Sverige med 21% mellan 2013-2021 *. Karlstad ligger topp 10 i Sverige i år vad gäller stöld.

Staden med mest antal stölder hittills i år är Sundsvall, följt av Umeå och Stockholm.

Kort fakta om Karlstad

Karlstad ligger i Värmland och har 67122 invånare. Karlstad, eller Tingvalla som det hette då, har varit en viktig handelsplats sedan vikingatiden.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
Senaste nytt

Rekordlåga utsläpp från nya bilar

Allvarlig tågolycka i Örebro – tre påkörda

2 timmar sedan
Tre personer har skadats mycket svårt i en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro, enligt polisen.

Trumpmål fördröjs efter HD-besked

2 timmar sedan
USA:s högsta domstol ska ta upp frågan om landets tidigare president Donald Trump kan hävda immunitet i fallet som rör uppvigling till uppror i samband med den dödliga kongresstormningen i januari 2021.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Ett flertal personer har skadats mycket allvarligt efter en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Många döda i båtolycka utanför Senegal

3 timmar sedan
Fler än 20 kroppar har hämtats ur havet vid norra Senegal efter att en migrantbåt på väg mot Europa sjönk, meddelar en regional guvernör.

Google stäms på 24 miljarder av 32 mediebolag

3 timmar sedan
En grupp av 32 mediebolag i 13 europeiska länder stämmer teknikjätten Google på 2,1 miljarder euro, motsvarande nästan 24 miljarder kronor, skriver Reuters på sin hemsida.