Google maps, Örebro
Google maps, Örebro

Örebro: Polisen rapporterar om sammanfattning natt

"Nedan följer ett urval av nattens händelser från polisområde Örebro", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Örebro län rapporterar detta:

Örebro
22.35: En man misstänks för att ha ofredat en kvinna han har en relation med. Polispatrull har upprättat en anmälan.

23.08: Polispatrull profilerar och stoppar och kontrollerar en bilist i de västra stadsdelarna av Örebro. Föraren misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika och narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning. Passagerare är en man i 35-årsåldern, denne misstänks för narkotikabrott, innehav. Beslaget av den misstänkta narkotikan kommer analyseras på NFC, Nationellt forensiskt center.

00.43: Två män, en i 30 och den andra i 55-årsåldern har slagits på ett hotell i Örebro. Polispatrull skriver två anmälningar misshandel. Männen är bekanta med varandra.

01.41: En ordningsvakt på en krog i centrala Örebro blir bespottad och utsatt för våld. Misstänkt är en kvinna i 18-årsåldern, kvinnan omhändertas i samband med ingripandet för LOB, lag om omhändertagande av berusad person.

02.50: Polis kontaktas av en man i 20-årsåldern, mannen uppger att han blivit knuffad och slagen till marken av en för honom okänd person. Händelsen inträffade i centrala Örebro. Polispatrull har sökt gärningsman utan att anträffa någon. Anmälan misshandel är skriven av polispatrull.

Kumla
03.10: Två män, en i 30 och den andra i 50-årsåldern misstänks för olaga intrång då de befunnit sig inne på en byggarbetsplats i Kumla. Mannen i 30-årsåldern misstänks även för narkotikabrott, innehav.

Nora
04.02: Polispatrull upprättar anmälan allmänfarlig vårdslöshet efter en så kallad torrkokning i ett flerfamiljshus i Nora. En kvinna i 70-årsåldern är avförd till sjukvården.

Under natten har det hanterats fyra ärenden med psykisk ohälsa i polisområde Örebro. Det har inkommit kännedom och hanterats åtta viltolyckor. Ett flertal bilister och personer har kontrollerats av polisen i olika situationer.

Läs mer här.

Info om Sammanfattning natt brott

Örebro ligger topp 13 i Sverige i år vad gäller sammanfattning natt.

Staden med mest antal sammanfattning natt hittills i år är Västernorrland, följt av Norrbotten och Jämtland.

Kort fakta om Örebro

Örebro är en ort i Örebro län, med 126604 invånare. Örebro är Sveriges sjunde största tätort.

/
/
/
dni
Senaste nytt

Brand hos rysk ståltillverkare

Brandskyddet var godkänt innan branden på Lisebergs Oceana

Fem dagar innan branden bröt ut på Lisebergs vattenvärld Oceana kontrollerades brandskyddet – och bygget klarade sig utan anmärkningar. Det rapporterar Dagens Nyheter som tagit del av protokollet.

Örnsköldsvik: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Åsvägen, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Härnösand

1 timme sedan
"Högakustenbron, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lycksele, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Ökat sug efter fjällstuga

1 timme sedan
Stigande räntor och urholkade plånböcker fick efterfrågan på fjällstugor att dyka. Men nu verkar köparna vara på väg tillbaka. Det är ett ökat tryck på visningar, framför allt sedan årsskiftet, säger Marcus Svanberg, Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings vd.