Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild.

Polisen i Motala rapporterar om stöld / inbrott

"Tre män gripna för stöld genom inbrott.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Östergötland rapporterar detta:

11:16 Polis larmades till Södra Allén i Motala med anledning av ett pågående inbrott. En inringare ska ha sett tre maskerade personer komma ut från en byggnad med en större säck, sätta sig i en bil och åka i väg. 

Flera polispatruller involverades i ärendet och ett spaningsarbete påbörjades. Vid 12:20 fick en polispatrull kontakt med aktuell bil. Den körde då på E4:an i södergående riktning strax norr om Huskvarna. Vid Huskvarna södra stoppades bilen, föraren stannade självmant.

Tre personer befann sig i fordonet. En man i 45-årsåldern samt två män i 25-årsåldern. Trion greps misstänkta för stöld genom inbrott. Föraren, en av männen i 25-årsåldern, misstänks också för drograttfylleri. 

Brottsplatsen i Motala har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning, en övervakningsfilm från byggnaden har säkrats och misstänkt bil kommer tas i beslag. Stöldgodset ska bland annat ha bestått av datorer. 

Läs mer här.

Info om Stöld/inbrott brott

Antalet anmälningar av Stöld/inbrott har minskat i Sverige med 21% mellan 2013-2021 *. Motala ligger topp 109 i Sverige i år vad gäller stöld/inbrott.

Staden med mest antal stöld/inbrott hittills i år är Stockholm, följt av Malmö och Örebro.

Kort fakta om Motala

Motala ligger i Östergötland och har 31340 invånare. Staden ligger vid Göta kanal och Motala ström mellan sjöarna Vättern och Boren.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!