Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild.

Vallentuna: Polisen rapporterar om stöld

"En gripen misstänkt för dieselstöld", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Stockholms län rapporterar detta:

Polisen får ett samtal från en inringare om att flera gärningspersoner ska befinna sig i en byggnad på tomten. Inringaren misstänker att det är en pågående dieselstöld. 

En granne hade ringt till inringaren efter att uppmärksammat hur en okänd bil kom och ställde sig en bit ifrån tomten och att flera personer lämnade bilen och gick in i en byggnad hos inringaren. 

Innan polispatrullen kom till platsen hade flera grannar samverkat genom att tillsammans gå mot byggnaden där de misstänkta gärningspersonerna befann sig. De misstänkta gärningspersonerna blev skrämda och försvann från platsen till fots. 

När polispatrullerna kommer till platsen kunde man börja söka med en polishund. De misstänkta gärningspersonerna hade lämnat spår i snön. 

Efter en stund kunde flera personer kontrolleras, varav en greps misstänkt för stöld.  

 

Läs mer här.

Info om Stöld brott

Antalet anmälningar av Stöld har minskat i Sverige med 21% mellan 2013-2021 *. Vallentuna ligger topp 140 i Sverige i år vad gäller stöld.

Staden med mest antal stölder hittills i år är Sundsvall, följt av Umeå och Stockholm.

Kort fakta om Vallentuna

Vallentuna är en ort i Stockholms län, med 33336 invånare. I Vallentuna finns ett flertal olika runristningar och lämningar från vikingatiden.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!