Google maps, Flen
Google maps, Flen

Polisen rapporterar om arbetsplatsolycka, Flen

"Tacka nej till obekväma samtal", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Södermanland rapporterar detta:

20:22 Tjuvar lyckades via telefon utföra ett bedrägeri. En man i 80-årsåldern lurades av en falsk bankperson att tro han var utsattsatt för bedrägeri. Mannen, från Flens kommun, förmåddes att använda sitt bankid efter att gärningsmannen hade sagt att målsägaren nu var kopplad till bankens säkerhetsavdelning.

Det är ännu oklart om några pengar har stulits. Polisen har tagit upp anmälan om bedrägeri.

Lämna aldrig ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som kontaktar dig. Ingen seriös aktör skulle be dig om det per telefon.

Var kritisk om någon ringer och utger sig för att vara en släkting eller en avlägsen bekant som vill låna pengar.

Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

Läs mer här.

Info om Arbetsplatsolycka brott

Flen ligger topp 29 i Sverige i år vad gäller arbetsplatsolycka.

Staden med mest antal arbetsplatsolyckor hittills i år är Göteborg, följt av Västerås och Växjö.

Kort fakta om Flen

Flen ligger i Södermanland och har 6577 invånare. "Flen är känt från visan ""Violen från Flen"", som skrevs av Ulf Peder Olrog på 1940-talet".

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!