Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild.

Polisen i Västerås rapporterar om rattfylleri

"Påverkad förare stoppades på Erikslund.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Västmanland rapporterar detta:

På Erikslund blir en bilförare påkörd av ett annat fordon. Föraren av den påkörda bilen ringer polisen och följer samtidigt efter det aktuella fordonet, som ska vingla kraftigt, fram tills dess att en polispatrull anträffar och stoppar fordonet.

Föraren, en man i 30-årsåldern, visar sig vara kraftigt påverkad och han blir omhändertagen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Mannen blir också misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning. På grund av att mannen tidigare är misstänkt för liknande brott kommer polisen att omhänderta fordonet enligt TBL7*, trafikbrottslagens sjunde paragraf.

* = 7 § Ett fordon som har använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkande inte är uppenbart oskäligt. Detsamma gäller annan egendom som har använts som hjälpmedel vid brott enligt denna lag.

Om någon har gjort sig skyldig till olovlig körning, rattfylleri eller grovt rattfylleri ska det vid bedömningen av om förverkande behövs för att förebygga fortsatt brottslighet särskilt beaktas om gärningsmannen tidigare har gjort sig skyldig till sådan brottslighet.

Läs mer här.

Info om Rattfylleri brott

Västerås ligger topp 18 i Sverige i år vad gäller rattfylleri.

Staden med mest antal rattfyllerier hittills i år är Stockholm, följt av Örebro och Karlstad.

Kort fakta om Västerås

Västerås är en ort i Västmanland, med 128660 invånare. Staden ligger vid Mälarens norra strand cirka 10 mil väster om Stockholm.

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!