Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild.

Gällivare: Polisen rapporterar om rattfylleri

"Centrum, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Norrbotten rapporterar detta:

I samband med en nykterhetskontroll i centrum stoppades en bilförare som blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Misstanke om rattfylleri uppstod och föraren fick medfölja för provtagning och förhör.

Anmälan gällande rattfylleri upprättas.

Läs mer här.

Info om Rattfylleri brott

Gällivare ligger topp 48 i Sverige i år vad gäller rattfylleri.

Staden med mest antal rattfyllerier hittills i år är Stockholm, följt av Örebro och Borlänge.

Kort fakta om Gällivare

Gällivare har 10929 invånare och ligger i Norrbotten. Gällivares historia som ort går tillbaka till 1690-talet, då järnmalm hittades i berget Illuvare.

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.