Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: JAROMIR CHALABALA / JAROMIR CHALABALA

Polisen i Skellefteå rapporterar om mord / dråp

"Tre personer förda till sjukhus med allvarliga skador, en person gripen som misstänkt för Försök till Mord. Utredning pågår.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Västerbotten rapporterar detta:

Polispatrull kontaktade ledningscentralen strax efter halv ett på natten och meddelade att en skadad person hittats utomhus i centrala Skellefteå. Kort därefter konstaterades att tre personer fått skärskador i samband med en händelse som rubriceras som Försök till mord. En person greps c:a en timme efteråt som misstänkt för brottet. Gripandet skedde en bit från brottsplatsen men också i centrala Skellefteå. De skadade personerna fördes med ambulans till Skellefteå sjukhus för vård, bedömningen är att de inte är livshotande skadade. 

Polisen arbetar just nu med att försöka utreda vad som har lett fram till att brottet skett. Utredningen består bland annat av utredningsåtgärder som förhör och det har gjorts vissa fynd. Bland annat har en bil tagits i beslag för teknisk undersökning. Under närmaste tiden kommer en åklagare att fatta beslut om den gripne ska anhållas. Samtliga inblandade i händelsen är män i 20-årsåldern. 

Läs mer här.

Info om Mord/dråp brott

Antalet anmälningar av Mord/dråp har ökat i Sverige med 39% mellan 2013-2021 *. Skellefteå ligger topp 7 i Sverige i år vad gäller mord/dråp.

Staden med mest antal mord/dråp hittills i år är Göteborg, följt av Linköping och Malmö.

Kort fakta om Skellefteå

Skellefteå har 36388 invånare och ligger i Västerbotten. Ishockeylaget Skellefteå AIK har tre SM guld.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!