Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: JAROMIR CHALABALA / JAROMIR CHALABALA

Polisen i Skellefteå rapporterar om mord / dråp

"Tre personer förda till sjukhus med allvarliga skador, en person gripen som misstänkt för Försök till Mord. Utredning pågår.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Västerbotten rapporterar detta:

Polispatrull kontaktade ledningscentralen strax efter halv ett på natten och meddelade att en skadad person hittats utomhus i centrala Skellefteå. Kort därefter konstaterades att tre personer fått skärskador i samband med en händelse som rubriceras som Försök till mord. En person greps c:a en timme efteråt som misstänkt för brottet. Gripandet skedde en bit från brottsplatsen men också i centrala Skellefteå. De skadade personerna fördes med ambulans till Skellefteå sjukhus för vård, bedömningen är att de inte är livshotande skadade. 

Polisen arbetar just nu med att försöka utreda vad som har lett fram till att brottet skett. Utredningen består bland annat av utredningsåtgärder som förhör och det har gjorts vissa fynd. Bland annat har en bil tagits i beslag för teknisk undersökning. Under närmaste tiden kommer en åklagare att fatta beslut om den gripne ska anhållas. Samtliga inblandade i händelsen är män i 20-årsåldern. 

Läs mer här.

Info om Mord/dråp brott

Antalet anmälningar av Mord/dråp har ökat i Sverige med 39% mellan 2013-2021 *. Skellefteå ligger topp 7 i Sverige i år vad gäller mord/dråp.

Staden med mest antal mord/dråp hittills i år är Göteborg, följt av Linköping och Malmö.

Kort fakta om Skellefteå

Skellefteå har 36388 invånare och ligger i Västerbotten. Ishockeylaget Skellefteå AIK har tre SM guld.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.

Oväntat stort vinstlyft för Nordea

Den Helsingforsbaserade storbanken Nordea slår till med ett oväntat stort vinstlyft i sin rapport för årets första kvartal. "Vi hade en stark inledning på året", säger vd Frank Vang-Jensen enligt ett pressmeddelande.