Google maps, Mark
Google maps, Mark

Mark: Polisen rapporterar om försvunnen person

"Den 14 mars 2024 klockan 18.21 inkom en anmälan om en försvunnen flicka till polisen.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Västra Götaland rapporterar detta:

Anhöriga till 17-åriga Maja var oroliga då hon inte kommit hem från skolan. Maja går i Marks gymnasieskola och är hemmahörande i Marks kommun. Senaste iakttagelsen av Maja är gjord vid 14.30-tiden torsdagen den 14 mars när hon lämnar skolan.

Polisen har med anledning av att det framkommit nya utredningsuppgifter, gjort att en ny bedömning av försvinnandet, denna bedömning har lett till att en förundersökning om människorov startas, då det inte kan uteslutas att det ligger ett brott bakom försvinnandet. Denna utredning bedrivs parallellt med sökande efter Maja som försvunnen person.

Polisen arbetar nu med betydande resurser i sökandet efter Maja. I sökarbetet har vi har de resurser som bedöms nödvändiga. Vi har tillgång till radiobilspatruller, hundpatrull, drönare, polishelikopter m.m.

Polisen är intresserade av iakttagelser som gjorts av Maja i Skene/Kinna under torsdagen den 14 mars fram tills idag. Har någon information eller har någon gjort iakttagelser av Maja, vänligen kontakta polisen på telefonnummer 11414 och delge oss den informationen, vid brådskande fall eller pågående iakttagelser ring 112.

Läs mer här.

Info om Försvunnen person brott

Mark ligger topp 26 i Sverige i år vad gäller försvunnen person.

Staden med mest antal försvunna personer hittills i år är Örebro, följt av Västerås och Arvika.

Kort fakta om Mark

Mark kommun ligger i Västra Götaland och har 35334 invånare. Fotbollsspelaren Alice Carlsson (Hammarby IF) kommer från Mark kommun.

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!