Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: Westend61 / noonland / Westend61 GmbH

Polisen rapporterar om olaga intrång, Västerås

"Berusad man klättrade upp på byggnadsställning, kastade ner förmål från taket, hamnade i handgemäng och omhändertogs.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Västmanland rapporterar detta:

Polis- och hundpatrull beordrades vid 11:45 på påskafton till Södra Allégatan i Västerås då ett vittne sett en man klättra upp på en byggnadsställning. På platsen pågår ett bygge av ett hus med ca 15 våningar. 

När patrullerna anlände till platsen kunde de se att mannen tagit sig ända upp på taket till byggnaden. Från taket slängde mannen ner mindre föremål och uppvisade ett allmänt förvirrat tillstånd.

Mannen lyckades på okänt sätt ta sig ner till markplan där han konfronterades av en byggarbetare. Dessa två hamnade i handgemäng och hamnade på marken men patrull kunde snabbt få kontroll över situationen och övermanna mannen.

Mannen, som visade sig vara i 35-årsåldern, var kraftigt påverkad och omhändertogs enligt Lag om omhändertagande av berusade personer (LOB). Han misstänks för olaga intrång samt ofredande.

Ingen person skadades vid denna händelse.

 

Läs mer här.

Info om Olaga intrång brott

Västerås ligger topp 2 i Sverige i år vad gäller olaga intrång.

Staden med mest antal olaga intrång hittills i år är Stockholm, följt av Västerås och Södertälje.

Kort fakta om Västerås

Västerås har 128660 invånare och ligger i Västmanland. Stadens tidigaste namn var Westra Aros, Västra Aros, där Västra avser väderstreck och Aros betyder åmynning och syftar på Svartåns utlopp i Mälaren.

/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!