Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: Westend61 / noonland / Westend61 GmbH

Polisen i Arvika rapporterar om stöld / inbrott

"Polisen har gripit två män misstänkta för inbrott i garage i Glava.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Värmland rapporterar detta:

Strax efter midnatt utlöstes inbrottslarmet till ett garage vid Glava kyrka och det konstaterades vid kontroll att någon/några demolerat garagedörren. Polisen larmades och en polispatrull åkte mot platsen och på väg fram mot brottsplatsen iakttog de en lastbil som stoppades. 

I lastutrymmet anträffades en fyrhjulingskärra vilken visade sig vara stulen vid det aktuella inbrottet. De två männen som färdades i lastbilen greps då som misstänkta för inbrottet. Efter förhör har de båda anhållits efter beslut av åklagare.

Föraren, en man i 30-årsåldern, av lastbilen är förutom stölden även misstäkt för drograttfylleri, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott avseende både eget bruk och innehav. Vid skyddsvisitationen anträffades nämligen en mindre mängd misstänkt narkotika.

Passagerare var en man som också är i 30-årsåldern. Han anölls som misstänkt för stöld genom inbrott.

 

Läs mer här.

Info om Stöld/inbrott brott

Antalet anmälningar av Stöld/inbrott har minskat i Sverige med 21% mellan 2013-2021 *. Arvika ligger topp 50 i Sverige i år vad gäller stöld/inbrott.

Staden med mest antal stöld/inbrott hittills i år är Stockholm, följt av Västerås och Malmö.

Kort fakta om Arvika

Arvika ligger i Värmland och har 14383 invånare. Arvika ligger vid sjön Glafsfjorden, som har sjöförbindelse till Vänern.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!