Anders Jensen, 45, är vd för Ryds bilglas.
Anders Jensen, 45, är vd för Ryds bilglas. - Foto: Jessica Gow/TT och Robert Eklund/Stella Pictures

Anders Jensens miljonregn – så mycket tjänar Ryds Bilglas-vd:n

Anders Jensen, 45, är vd för Ryds Bilglas och företaget, som reparerar bilglas, har blivit ett av de främsta i branschen. Om det märks på Jensens konto? Det kan man lugnt säga.


Företaget Ryds Bilglas är en av de största aktörerna på den svenska marknaden när det kommer till reparation och utbyte av vindrutor på bilar.

På vd-posten sitter ingen mindre än Anders Jensen, 45, och att Ryds Bilglas går som på räls är minst sagt tydligt vid en närmare titt på företagsledarens ekonomi.

Anders Jensens enorma miljontillgångar

Anders Jensen hade nämligen, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 2 934 795 kronor under 2020. 

Dessutom hade Jensen ett överskott av kapital som hette duga: 107,9 miljoner kronor. 

Anders Jensen och Charlotte Perrelli. Foto: Adam Ihse/TT

Anders Jensen är gift med Charlotte Perrelli

Tycker du att Anders Jensen ser bekant ut? Det kan bero på att han, sedan flera år tillbaka, är gift med schlagerveteranen och artisten Charlotte Perrelli

Här kan du läsa mer om hur Anders Jensen och Charlotte Perrelli träffades.

/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.

Kinas BNP växte mer än väntat

1 timme sedan
Den kinesiska ekonomin växte med 5,3 procent på årsbasis under det första kvartalet i år, mer än förväntat, enligt kinesisk officiell statistik.