Det blir känslosamt när Lyxfällans Magnus Hdberg träffar Simon, 30.
Det blir känslosamt när Lyxfällans Magnus Hdberg träffar Simon, 30. - Foto: Skärmdump/Lyxfällan/TV3

Simon, 30, går back 100 000 i månaden – efter sorg och spelmissbruk

Simon är endast 30 år gammal och har redan en miljon i skulder. Han har tampats med sorgen efter mammans bortgång och ett spelmissbruk som tagit överhand och får nu äntligen hjälp i "Lyxfällan".
– Vissa dagar vill man inte vara med längre, säger Simon.


I tisdagens avsnitt av TV3:s Lyxfällan träffar vi Simon, 30, som bor i en hyreslägenhet i Skogås tillsammans med sina två katter. Simons ekonomi är vid tillfället körd i botten, skulderna läggs på hög och pengarna börjar tryta i slutet av månaden. 

Simon, 30, utvecklade ett spelmissbruk. Foto: Skärmdump/TV3

Sorg och spelmissbruk gav Simon enorma skulder 

När Simon fyllde 18 började han spela på nätet, något som till slut eskalerade till ett missbruk när det ofattbara hände. Simon berättar att när hans mamma gick bort tappade han kontrollen över sitt spelande.

– Det var svårt när morsan gick bort. Jag försvann in i spel och spenderade min sörjande stund där. 

Simon berättar om den tuffa tiden när mamman gick bort. Foto: Skärmdump/TV3

Simon i Lyxfällan dolde spelmissbruket för familjen: "Fört oss bakom ljuset"

Samtidigt dolde han sitt missbruk för både arbetsgivare och familj, något som Simons styvmamma Pia berättar om i Lyxfällan. 

– Han har ju fört oss lite bakom ljuset. Han har sagt att jag har slutat spela, och hans pappa har trott på honom blint för han ljuger inte och brukar inte ljuga för sin pappa. Ju längre tiden har gått och ju större skulderna har blivit, och ju sämre han har mått desto värre har det varit för honom att berätta, förklarar Pia. 

Simons styvmamma Pia berättar om hur Simon undanhöll de stora skulderna. Foto: Skärmdump/TV3

Till slut brast det för Simon varpå han bestämde sig att berätta om de tunga skuldbergen för familjen, och nu har han äntligen bett om hjälp. 

Simon drömmer nu om ett liv utan spelmissbruk och skulder och programledare Magnus Hedberg rycker därför ut för att hjälpa honom upp på rätt köl. 

Simon har en drös obetalda räkningar, blancolån och krediter. Foto: Skärmdump/TV3

Simon i Lyxfällan går back 100 000 i månaden: "Något i hästväg"

När den stora budgettavlan presenteras blir sedelbunten under lånekategorin allt större. Simon har 37 obetalda räkningar den månaden, sex stycken blancolån, varav några är på flera hundra tusen, och en drös med krediter. 

Summan som Simon sammanlagt ska betala den månaden som Lyxfällan befinner sig på plats landar på svindlande 98 700 kronor. Utifrån Magnus Hedbergs beräkningar innebär det att Simon går back 101 600 kronor den månaden – en summa som chockar de båda. 

Simon går back 101 600 kronor den månaden. Foto: Skärmdump/TV3
Den saftiga summan chockar Simon. Foto: Skärmdump/TV3

– Det här är något i hästväg även i Lyxfällan-sammanhang. Det är en helt sanslös siffra, säger Lyxfällan-programledaren. 

Magnus Hedberg menar att det rör sig om en "sanslös summa". Foto: Skärmdump/TV3

Simons känslosamma samtal med Philip Diab i Lyxfällan: "Att prata om min mamma..."

Därefter påbörjas arbetet för att få Simon på banan igen, och när han träffar coach Philip Diab närmar han sig det som bidragit till flykten in i spelandet – den obearbetade sorgen efter mamman. Och det är under det känslosamma samtalet som det brister Simon. 

Mötet med Philip Diab blev känslosamt. Foto: Skärmdump/TV3

– Jag har bara tagit de känslorna och tryckt undan dem. Att prata om min mamma är något som jag skjutit undan, förklarar en tagen Simon för Philip Diab. 

Vill du veta hur det går för Simon? 

Lyxfällan sänds på tisdagar klockan 20.00 i TV3 och på Viaplay.

Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!